Ξέσπασε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για το κούρεμα των καταθέσεων: ”Χάσαμε μεροκάματο, δουλειές,τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν”

Σε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα προέβη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο σε εκδήλωση στην Λευκωσία.

Ο Μιχάλης βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας, όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι καταθέτες είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Κύπρο το 2013.

«Πλην των αυτουργών του εγκλήματος, οι υπόλοιποι χάσαμε μεροκάματο, δουλειές, επιχειρήσεις και τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν. Χάσαμε αποταμιεύσεις που δημιουργήσαμε σταγόνα- σταγόνα, οι πλείστοι χάριν των οικογενειών μας», ανέφερε και συνέχισε: «αποταμιεύαμε και για να έχουμε ασφάλεια, σε μια δύσκολη περίσταση, ή και για τις μέρες εκείνες που δεν θα μπορούσαμε να δουλεύουμε. Για να μη γίνουμε βάρος κανενός και το σπουδαιότερο, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας αλώβητη μέχρι το τέλος.

Είτε λοιπόν είμαστε πρώην καταθέτες της Λαϊκής, είτε κάτοχοι αξιογράφων, είτε απλά δανειολήπτες, είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος. Του εγκλήματος που ψαλιδίζει το μέλλον μας, μειώνει την ποιότητα ζωής μας και καταπατά την αξιοπρέπειά μας».

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την ομιλία:

 

 

youweekly.gr